Wandelbar Gymnastic: Voorkomen is beter dan genezen

Wandelbar Gymnastic helpt klachten voorkomen

Fysieke of mentale problemen voorkomen is natuurlijk beter dan ze te genezen. Je vrij kunnen bewegen zonder belemmeringen of pijn, verhoogt de kwaliteit van het leven en is van onschatbare waarde.

Maar wat doe je als je last hebt van: lage rugpijn, nek- en rugklachten, artrose of geheugenproblemen? We worden allemaal een dagje ouder! Erik Scherder heeft wetenschappelijk aangetoond dat bewegen helpt deze klachten te voorkomen.

Hoe kun je klachten voorkomen?

 • Regelmatig bewegen
 • Bewegen op je eigen niveau
 • In beweging blijven

Elke levensfase kenmerkt zich door andere behoeften. Wandelbar Gymnastic biedt u daarom bewegingsprogramma’s op maat.

Wandelbar Gymnastic biedt: Pilates, Yoga en een Retreat

Yoga en Pilates  helpen niet alleen om blessures te voorkomen, maar je herstelt ook veel sneller van een kwetsuur. In Duitsland worden Yoga of Pilates vergoed door de ziektekostenverzekering, omdat ze een preventieve werking hebben. Zelfs als je deze lessen volgt tijdens een vakantie, bijvoorbeeld in een resort op een tropische locatie in Kenia, Afrika! De verzekeringen in Nederland vergoeden ook steeds vaker dit soort programma’s. Ons advies is daarom om je factuur altijd te declareren, zodat je zeker weet dat je verzekering de training van Wandelbar Gymnastic vergoedt.

Geef je nu op voor Pilates Den Haag

Pilates Den Haag Bridge Posture door Wandelbar Gymnastic
Pilates Den Haag Bridge Posture

Pilates is ideaal om blessures te voorkomen en herstel na inspanning te bevorderen. Gymnastieklerares Nadine geeft deze trainingen in squashcentrum Houtrust.  De lessen zijn op woensdag van 19:00  tot 20:00 uur . Voor informatie of aanmelden bel of WhatsApp Nadine: +31 6 12 32 65 97.

Meld je aan voor Persoonlijke Pilates Training

Personal Pilates Training: Nadine lifting mega-truck Tire.
Personal Pilates Training

Heb je weinig (flexibele)tijd maar wil je toch je conditie en lichaamshouding verbeteren of rugpijn voorkomen? Persoonlijke Pilates Training is een fantastische manier om in vorm te komen. Gymnastiek lerares Nadine geeft Persoonlijke Pilates Training in de zomer.

Voor informatie of aanmelden bel of WhatsApp Nadine:  +31 6 12 32 65 97.

Maak je wensen kenbaar voor Safari Retreat in Kenia

Yoga en Pilates Retreat Kenia
Yoga en Pilates Retreat Kenia

Ideaal om klachten te voorkomen is een combinatie van Yoga, Pilates en rust. Onze 8-daagse Yoga en Pilates Safari naar Kenia is daarvoor een prachtige gelegenheid. Deze staat gepland in Flamingo Beach Resort en Spa. Dit ligt op een uur rijden van het Mombasa vliegveld. Lokale gediplomeerde Yoga- en Pilates-leraren geven de lessen op en om het prachtige strand van Shanzu. De Safari vindt plaats in Tsavo West.  Bel of WhatsApp Nadine voor meer informatie of om je wensen te bespreken: +31 6 12 32 65 97.

Over Wandelbar Gymnastic

Wandelbar is een Duits woord en betekent: verandering of variatie. Bij ons gaat het om duurzame verandering van de gezondheid door te bewegen. Een verandering die zich op een holistisch, ‘wandelbaar’, tempo voltrekt.

De holistische benadering van Wandelbar Gymnastic is belangrijk omdat het betekent:

 • Er is geen competitief doel
 • Je hebt plezier
 • Het doet geen pijn
 • Het is een leven lang vol te houden

Met behulp van de holistische methode van Wandelbar Gymnastic bewerkstellig je daarom een duurzame balans tussen lichaam en brein.

Daarnaast hecht Wandelbar Gymnastic waarde aan groepsinteractie. Bewegen in groepsverband, mits je eigen keuze, heeft de volgende wetenschappelijk bewezen voordelen:

 • Je leert anderen maar ook jezelf beter kennen
 • Je ontwikkelt het vertrouwen in anderen, maar ook jezelf
 • Het verhoogt je welbevinden (stijgt met 25%)
 • Het vermindert stress (daalt met 26%)

Als je je openstelt om lichaam en geest weer in balans te brengen, dan is Wandelbar Gymnastic voor jou de juiste manier om fysieke of mentale problemen te voorkomen.

Facebook
Instagram
Pinterest

Wandelbar Gymnastic Animatie
Wandelbar Gymnastic Animatie

Nieuw: Pilates Den Haag door Wandelbar Gymnastic

Geef je nu op voor Pilates Den Haag

Pilates Den Haag is een bijzonder effectieve methode, die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt. Pilates is met name de ideale training om blessures te voorkomen en herstel na inspanning te bevorderen.

Wat is de Pilates-methode?

Pilates  is meer dan een aantal oefeningen om je spieren te trainen en leniger te worden. Het gedachtegoed van Joseph Pilates  staat voor een  workout van zowel lichaam als geest. Je traint niet alleen je spieren maar je verandert je gehele lichaamshouding.
Pilates vereist een bepaalde mate van lichaamsbewustzijn met als resultaat dat de kwaliteit van je bewegingen verbetert en je geest zich sterkt.

Je belangrijkste spieren zijn verantwoordelijk voor je: core-stability. In de eerste plaats zijn dat je rompspieren, vervolgens je buikspieren en ten slotte je bekkenspieren. Deze spiergroepen kun je alleen goed trainen door voorafgaand aan elke oefening eerst je onderbuik aan te spannen. De daarmee gepaard gaande ademhaling verbetert de zuurstofopname van je cellen en dus je uithoudingsvermogen. Hierdoor houd je de combinatie van oefeningen langer vol, voer je ze beter gecoördineerd uit en komt je lichaam in een ‘flow’.

Voor wie is Pilates Den Haag?

Afbeelding Voor wie is Pilates Den Haag
Voor wie is Pilates Den Haag?

Pilates Methode door Wandelbar Gymnastic is geschikt voor iedereen die iets goeds wil doen voor zichzelf en zijn of haar lichaam. De training is niet gericht op prestatie maar draagt bij aan een lichaam en geest die meer in balans zijn.
Niveau: Pilates beginners.
Taal: Lessen worden gegeven in Nederlands, Duits en Engels.

Meld je nu aan voor een proefles Pilates in Den Haag! Vooraf aanmelden is aan te raden, het is immers mogelijk dat de les wordt afgelast. Nadine brengt je uiterlijk een paar uur voor de start van de training via WhatsApp op de hoogte.

Locatie Pilates Den Haag: Houtrust Squash

Voor de Pilates-lessen is gekozen voor Squashcentrum Houtrust, omdat daar de voorzieningen en sfeer goed passen bij Wandelbar Gymnastic. Naast een aerobicruimte heeft het centrum een Finse sauna en een Turks stoombad welke je gratis kunt gebruiken na afloop van de les. Parkeren is gratis.

Adres

Pilates Den Haag Locatie en Routebeschrijving
Houtrust Squash
Laan van Poot 18
2566 EC

Data

Woensdagavonden

Tijd

19:00 – 20:00 uur

Kosten

Persoon/les : 13 Euro
10 lessenkaart : 120 Euro
Proefles: 7,50 Euro

Voor meer informatie of aanmelding whatsapp of bel Nadine: +31 6 12 32 65 97

Single straight leg stretch
Pilates met Nadine te Houtrust
Facebook
Instagram
Pinterest

Persoonlijke Pilates Training

Geef je nu op voor Persoonlijke Pilates Training door Wandelbar Gymnastic Den Haag

Persoonlijke training helpt altijd om in beweging te blijven en vooral wanneer motivatie niet het enige obstakel is. Meestal is ‘tijd’ je grootste hindernis om regelmatig een cursus te bezoeken want gebrek aan tijd gooit steeds weer roet in het eten.
Hoewel persoonlijke training je geen geld kan besparen, vermindert het wel je stress altijd precies op tijd ergens te moeten zijn.

Gebruik een persoonlijke training van Wandelbargymnastic om iets voor jezelf te doen en na te denken over je persoonlijke ontwikkeling.

Wat is Persoonlijke Pilates Training door Wandelbar Gymnastic?

Persoonlijke Pilates Training duurt 30 of 60 minuten en kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak gebaseerd op Stott Pilates.

De training is volledig vormgegeven rondom jouw persoonlijke eisen en wensen. Je traint je bekkenbodem, definieert je spieren en je wint aan stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

Wat zijn de voordelen van Persoonlijke Pilates Training Den Haag?

 • Je bent flexibel
 • Je krijgt een thuisprogramma
 • Je hoeft geen lid te worden
 • Je baby/kind kan bij je zijn
 • Je wordt fit
 • Je hebt plezier

Let op!

Om goed op je wensen in te kunnen gaan is het belangrijk vooraf mij je actuele gezondheidssituatie te laten weten. Daardoor weet ik of er mogelijk gezondheidsrisico’s zijn en het stelt me in staat om een goed maatwerk programma te maken.

Locatie: Waar het jou het best past

De Persoonlijke Pilates Training vindt plaats daar waar het jou het best past; bij jou thuis, in het park (Westbroekpark) op het strand (The Shore) of in de Gym (Houtrust).

Periode

Nadine geeft de training in het Nederlands en het Engels vanaf 3 april 2018 tot nu.

Kosten

Persoon/les : 40 Euro
10 lessenkaart : 350 Euro

Voor informatie of aanmelden bel of WhatsApp Nadine: +31 6 12 32 65 97.

Facebook
Instagram
Pinterest

Yoga en Pilates Safari in Kenia door Wandelbar Gymnastic

Maak je wensen kenbaar voor Safari Retreat in Kenia

Ideaal om klachten te voorkomen is een combinatie van Yoga, Pilates, zon en rust. Onze 10-daagse Yoga en Pilates Safari naar Kenia is daarvoor een prachtige gelegenheid.

Ben je bereid om jezelf open te stellen voor het onbekende?

Stap dan in het vliegtuig naar Mombasa! Nadine begeleidt je verder op je reis in dit mooie land, in samenwerking met onze gediplomeerde Keniaanse medewerkers. Laat al je zintuigen verwennen: Kijken, Proeven, Voelen, Horen en Ruiken. Ervaar zelf hoe je je in korte tijd in positieve zin verandert!

Hoe ziet een week Yoga en Pilates Safari in Kenia eruit?

 • Je wordt ondergedompeld in een totaal relaxte omgeving, waar de zon je elke dag toelacht en het strand aan je voeten ligt.
 • Je beoefent elke dag minstens 2x Yoga of Pilates, gegeven door een ervaren Yoga leraar/lerares uit Kenia waarbij je je door hun stijl laat verrassen.
 • De Biologische Keniaans keuken helpt je om je nog dieper onder te dompelen in een andere wereld en al je zintuigen te prikkelen.
 • Je gaat proberen de Big Five te spotten op een driedaagse Safari. Een ervaring om nooit te vergeten!
 • Zeilen en snorkelen.

Heb je nog energie voor meer?

 • Maak dan met ons een daguitstapje naar Mombasa en bezichtig de historische ruïne: Fort Jesus.
 • Ga suppen, kiten of windsurfen en train je diepe buikspieren nog intensiever. Advies: neem zelf kite- of windsurfmateriaal mee!
 • Of doe helemaal niets en laat je culinair verwennen, languit liggend onder een palmboom in de zon.

Datum

In overleg

Kosten

Prijzen zijn afhankelijk van uw wensen inclusief: 10 overnachting, transport van mombasa vluchthaven of trein station, alle lessen yoga, pilates en SUP, 3 dagen Safari in Tsavo West, 1 massage, dagelijks 3 biologisch maaltijden en water, thee  etc.

Prijzen zijn exclusief: Retourvlucht, visum, vaccinatie, alcoholisch dranken

Details

Bel of WhatsApp Nadine voor meer informatie of om je wensen te bespreken: +31 6 12 32 65 97.

Facebook
Instagram
Pinterest

About Nadine Seydler

Wie is Nadine Seydler?

Nadine Seydler is mijn naam. Ik ben een Keniaans-Duits gediplomeerde gymnastieklerares met een holistische invalshoek, moeder van een zoon en de personal trainer van mijn vriend 😉

Tot 2012 studeerde ik gedurende 3 jaar fulltime aan het Dore Jacobs College te Essen, Duitsland, om lerares holistische gymnastiek te worden. Ik leerde er de Pilates-methode en gaf bij sportclubs en orthopedische revalidatiecentra Pilates lessen. Hierbij lag de nadruk op het voorkomen van blessures.

Om de Pilates-methode beter te begrijpen volgde ik workshops bij Polestar Pilates in Keulen, Duitsland. Daarna werkte ik als fitnesstrainer in een sportcentrum en gaf ontspanningsoefeningen en yoga. Ook behaalde ik de bevoegdheid voor rugpijnbestrijding, nordic walking en aquafitness.

Ik ben naar Nederland gekomen om een leven op te bouwen met mijn vriend. Sinds 2015 mogen we samen genieten met onze zoon.  En nu wil ik dolgraag ook mijn eigen lessen gaan geven in in Nederland. Vandaar dat ik Wandelbar Gymnastic ben gestart.

Waarom Wandelbar?

Wandelbar is een Duits woord en betekent: verandering of variatie.
Dat is de perfecte definitie voor mijn werk. Voor iedereen zijn de oefeningen aan te passen zodat je ze op je eigen manier en met je eigen mogelijkheden kunt doen.

Zonder me er bewust van te zijn was en is bewegen de motor van mijn leven!
Bewegen maakt je gelukkig en houdt je gezond. Alleen een wandeling maken is al nuttig … . Zo eenvoudig kan het zijn!

Je bewust te zijn dat je ieder moment vrij kunt bewegen zonder belemmeringen en pijn, verhoogt de kwaliteit van het leven en is van onschatbare waarde. Soms merk je dat je iets niet meer zo goed kunt.
Dan is het belangrijk om de signalen die je lichaam geeft te herkennen en er nieuw gedrag aan te koppelen. Want elk signaal heeft een betekenis.

Achtergrond

Ik gebruik in mijn lessen verschillende technieken om het lichaam met het brein in evenwicht te brengen. Ieder stadium in je leven heeft een andere aanpak nodig.

De holistische benadering is daarbij belangrijk voor mij omdat het voor mij betekent:

 • Er is geen competitief doel
 • Je hebt plezier
 • Het doet geen pijn
 • Het is een leven lang vol te houden

Met behulp van de holistische methode van Wandelbar Gymnastic bewerkstellig je daarom een duurzame balans tussen lichaam en brein.

Daarnaast hecht Wandelbar Gymnastic waarde aan bewegen in groepen.

Bewegen in groepsverband, mits je eigen keuze, heeft de volgende voordelen waarvan een aantal wetenschappelijk bewezen:

 • Je leert anderen maar ook jezelf beter kennen
 • Je ontwikkelt het vertrouwen in anderen, maar ook jezelf
 • Het verhoogt je welbevinden (stijgt met 25%)
 • Het vermindert stress (daalt met 26%)

Als je je openstelt voor de holistische methode om lichaam en geest weer in balans te brengen en je kunt genieten van de groepsinteractie, dan is Wandelbar Gymnastic voor jou de juiste manier om fysieke of mentale problemen te voorkomen.

Bedankt dat je mijn site gelezen hebt en ik hoop je te ontmoeten in mijn lessen.

Nadine Seydler

Facebook
Instagram
Pinterest