About Nadine Seydler

Wie is Nadine Seydler?

Nadine Seydler is mijn naam. Ik ben een Keniaans-Duits gediplomeerde gymnastieklerares met een holistische invalshoek, moeder van een zoon en de personal trainer van mijn vriend ๐Ÿ˜‰

Tot 2012 studeerde ik gedurende 3 jaar fulltime aan het Dore Jacobs College te Essen, Duitsland, om lerares holistische gymnastiek te worden. Ik leerde er de Pilates-methode en gaf bij sportclubs en orthopedische revalidatiecentra Pilates lessen. Hierbij lag de nadruk op het voorkomen van blessures.

Om de Pilates-methode beter te begrijpen volgde ik workshops bij Polestar Pilates in Keulen, Duitsland. Daarna werkte ik als fitnesstrainer in een sportcentrum en gaf ontspanningsoefeningen en yoga. Ook behaalde ik de bevoegdheid voor rugpijnbestrijding, nordic walking en aquafitness.

Ik ben naar Nederland gekomen om een leven op te bouwen met mijn vriend. Sinds 2015 mogen we samen genieten met onze zoon.ย  En nu wil ik dolgraag ook mijn eigen lessen gaan geven in in Nederland. Vandaar dat ik Wandelbar Gymnastic ben gestart.

Waarom Wandelbar?

Wandelbar is een Duits woord en betekent: verandering of variatie.
Dat is de perfecte definitie voor mijn werk. Voor iedereen zijn de oefeningen aan te passen zodat je ze op je eigen manier en met je eigen mogelijkheden kunt doen.

Zonder me er bewust van te zijn was en is bewegen de motor van mijn leven!
Bewegen maakt je gelukkig en houdt je gezond. Alleen een wandeling maken is al nuttig … . Zo eenvoudig kan het zijn!

Je bewust te zijn dat je ieder moment vrij kunt bewegen zonder belemmeringen en pijn, verhoogt de kwaliteit van het leven en is van onschatbare waarde. Soms merk je dat je iets niet meer zo goed kunt.
Dan is het belangrijk om de signalen die je lichaam geeft te herkennen en er nieuw gedrag aan te koppelen. Want elk signaal heeft een betekenis.

Achtergrond

Ik gebruik in mijn lessen verschillende technieken om het lichaam met het brein in evenwicht te brengen. Ieder stadium in je leven heeft een andere aanpak nodig.

De holistische benadering is daarbij belangrijk voor mij omdat het voor mij betekent:

  • Er is geen competitief doel
  • Je hebt plezier
  • Het doet geen pijn
  • Het is een leven lang vol te houden

Met behulp van de holistische methode van Wandelbar Gymnastic bewerkstellig je daarom een duurzame balans tussen lichaam en brein.

Daarnaast hecht Wandelbar Gymnastic waarde aan bewegen in groepen.

Bewegen in groepsverband, mits je eigen keuze, heeft de volgende voordelen waarvan een aantal wetenschappelijk bewezen:

  • Je leert anderen maar ook jezelf beter kennen
  • Je ontwikkelt het vertrouwen in anderen, maar ook jezelf
  • Het verhoogt je welbevinden (stijgt met 25%)
  • Het vermindert stress (daalt met 26%)

Als je je openstelt voorย de holistische methode om lichaam en geest weer in balans te brengen en je kunt genieten van de groepsinteractie, dan is Wandelbar Gymnastic voor jou de juiste manier om fysieke of mentale problemen te voorkomen.

Bedankt dat je mijn site gelezen hebt en ik hoop je te ontmoeten in mijn lessen.

Nadine Seydler

Facebook
Instagram
Pinterest